Fakte

Trupi juaj varet prej faktit se sa ju kujdeseni për të – nëse ushtroheni rregullisht, nëse flini mjaftueshëm, nëse hidratoheni dhe të hani ushqime me vlera ushqyese. Nëse nuk mendoni se yndyrnat janë pjesë e një diete të shëndetshme – gaboheni.

Të vërtetat mbi yndyrnat

Jo të gjitha yndyrnat janë të këqija. Në fakt, ka disa yndyrna të mira për të cilat trupi juaj ka nevojë për të ndihmuar në shëndetin e përgjithshëm të funksionimit të trupit, veçanërisht shëndetin e zemrës, trurit dhe syve tuaj. Një nga këto kategori të yndyrave të mira është Omega-3, veçanërisht EPA (acidi eikosapentaenoik) dhe DHA (acidi dokosaheksaenoik). Mësoni më shumë për yndyrnat e shëndetshme. Qelizat mbështeten tek Omega-3 për të ndihmuar në ndërtimin e membranave qelizore që sigurojnë sinjalizim dhe komunikim ndërmjet qelizave, duke ndihmuar në kontrollin e mijëra funksioneve trupore.

Zemra
Truri
Sytë